Otežan saobraćaj, moguće poledice i magla

NOVI SAD –

Promenljive vremenske prilike menjaju i uslove u kojima se saobraćaj odvija, zbog toga će vožnja i danas biti teža, saopštio je AMSS. Padavine su uglavnom prestale sem na zapadu i jugoistoku Srbije gde vozače očekuje kiša i susnežica u nižim, a sneg u planinskim predelima koji će danas vožnju na ovim putevima činiti zahtevnijom uz obaveznu upotrebu zimskih guma i zimske opreme.

U prvom delu dana magla može pored reka, kanala i u kotlinama usporavati saobraćaj, a razlika između dnevnih i noćnih temperatura kao i povremene padavine uticaće na češće odrone.

Vozači se upozoravaju i na povremeno jači severozapadni vetar na putevima u negotinskoj krajini i na planinama.

Na pojedinim deonicama sneg do 5 cm, ima i magle

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja na pojedinim deonicma ima snega do 5 centimetara, saopštili su jutros Putevi Srbije.

Snega do 5 cm ima kod Sjenice, Novog Pazara, Divčibara, Zaječara…

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Sneg u Novoj Varoši izazvao kolaps u saobraćaju

Sneg koji je satima padao na teritoriji opštine Nova Varoš izazvao je kolaps u saobraćaju, na deonici u mestu Bistrica došlo je u ponedeljak do zastoja i formirana je kolona u kojoj se nalazilo desetak šlepera čiji vozači su bili sprečeni da nastave vožnju.

Prema navodima jednog vozača, do zastoja je došlo kada se poprečio jedan kamion.

Kako prenosi Glas zapadne Srbije, zbog loših vremenskih uslova i snega na kolovozu na putnim pravcima od Nove Varoši ka Borovoj Glavi, ali i Sjenici u ponedeljak od 20 časova nastupila je zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Snežni pokrivač na teritoriji opštine Nova Varoš dostigao je visinu od 20 centimetara na seoskom i oko 7 centimetara na gradskom području.

Izveštaj JP „Putevi Srbije“

Auto-put E-70, petlja Ruma – petlja Pećinci, u smeru ka Beogradu, od 15.3.2021. radovi u razdelnom pojasu (desni kolovoz) na zameni kanaleta i na postavljanju odbojne ograde. Za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Savetujemo vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

U Staroj Pazovi u zoni postojećeg putnog prelaza i delu ulice Ćirila i Metodija, obustava saobraćaja zbog početka izgradnje nadvožnjaka. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je put Stara Pazova – Inđija i Inđija – Putinci. Planirani rok završetka radova 1.7.2021.

Obilaznica oko Beograda, od 15.3. do 19.3.2021, od 10 do 16 časova, radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na više lokalnih mesta na kružnom toku Resnik. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 8.00 časova:

-na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Bezdan, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*