Obnova i izgradnja 13 novih đačkih domova koštala 18 miliona evra

BEOGRAD –

Dom učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ na Paliluli danas je proslavio 60 godina postojanja, a tim povodom ministar prosvete Branko Ružić rekao je da u taj dom u poslednjih pet godina uloženo više od 18 miliona dinara za rekonstrukciju sanitarnih čvorova, nabavku dušeka, izgradnju prilaza za osobe sa invaliditetom, te da je infrastrukturno jedan od najbolje opremljenih u zemlji.

Ružić je poručio da je ove godine planirana rekonstrukcija sistema za grejanje vode u kupatilima na bazi solarne energije, za šta je obezbeđeno oko 14,5 miliona dinara.

Kaže i da je oko 18 miliona evra uloženo u rekonstrukciju i izgradnju 13 novih domova u Srbiji, čime je, dodaje, obezbeđeno 2.620 novih mesta, kao i da Ministarstvo u kontinuitetu opredeljuje sredstva za tu namenu.

branko, ruzic

Izvor: Tanjug (Zoran Žestić)

„Smeštaj i ishrana su obezbeđeni za oko 12.000 učenika na nivou čitave Srbije i pored smeštaja i ishrane, država obezbeđuje stipendije i kredite za učenike, kao i stipendije za nadarene“, naveo je Ružić.

Podsetio je da je ove godine broj stipendija za nadarene znatno uvećan, te da je podržano više od 1.400 nadarenih učenika i studenata.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je važno da ove institucije dobro funkcionišu, te da je više od 10.000 dece prošlo kroz ovaj učenički dom na Paliluli.

Nenad Milenović, direktor tog doma, u kome boravi 307 srednjoškolaca, izrazio je uverenje da će se i dalji ulagati u tu ustanovu i naglasio da je tokom epidemije mali broj učenika i zaposlenih bio zaražen koronom.

„Kadar je minimalno bio zahvaćen korona virusom, zaposleni su vrlo odgovorni i u velikom broju su se odazvali pozivu za vakcinaciju“, poručio je Milenović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*