Unija poslodavaca Vojvodine – cilj jačanje uticaja na privredu

NOVI SAD –

Aktivno učešće preduzetnika u socijalnom dijalogu i procesu odlučivanja, kao i uključivanje većeg broja žena preduzetnica i mladih preduzetnika u organizaciju – ciljevi su Unije poslodavaca Vojvodine (UPV) u narednom periodu, istaknuto je na izbornoj Skupštini udruženja.

Prošle nedelje izabrani su članovi svih organa Unije i potvrđen još jedna mandat njenom predsedniku Vladimiru Laloševiću.  Predsednik UPV Lalošević kaže da je jačanje uticaja u kreiranju privrednog ambijenta ključna uloga te organizacije

img, 2308, 1200x800

Izvor: UPV

„Nama je cilj da kroz radna tela utičemo na razvoj privrede“ istakao je Lalošević.

On dodaje da je za veće uključivanje mladih preduzetnika nephodno uspostaviti jasna pravila igre na tržištu.

Većina mladih preduzetnika zatvara firme u prvoj godini jer ne znaju šta ih sve čeka od obaveza i da se uvede mentorstvo starijih privrednika dodao je Vladimir Lalošević.

Predsednica skupštine vojvođanskih poslodavaca Gordana Radović ističe da Unija aktivno podstiče i razvoj ženskog preduzetništva te je u tu svrhu osnovana i ženska sekcija pre dve godine.

Neophodno je podstaći preduzetnike da se udružuju kako bi mogli da ostvare relevantan uticaj na donosioce odluka, smatra Andreja Brkić iz UPS.

Pokrajinska vlast poslodavce doživljava kao iskrene partnere, istakao je sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, poručivši preduzetnicima da se više angažuju i u kreiranju lokalnih socijalno-ekonomskih saveta.

Iz Unije poslodavaca navode da su svesni značaja formiranja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, te da će to biti među njihovim ključnim aktivnostima u narednom periodu.

Pored toga, najavljuju i nastavak angažmana na ubrzanju digitalizacije privrede, te programima zelene ekonomije i razvoja ženskog biznis liderstva.

UPV ima oko 28 hiljada članova sa oko 90 hiljada zaposlenih, od kojih trećinu čine žene.

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*