Bez pritvora za osumnjičenog za paljenje vozila u Stražilovskoj

Osnovni sud u Novom Sadu odbio je predlog tužilaštva da osumnjičeni za paljenje automobila u Stražilovskoj ulici bude u pritvoru 30 dana, saznaje 021.rs.

Bez pritvora za osumnjičenog za paljenje vozila u Stražilovskoj, prepucavanje SNS i NS zbog Snajpera

Foto: 021.rs
Policija je u ponedeljak saopštila da je dvadesetšestogodišnji M. R. iz Bača uhapšen zbog sumnje da je zapalio dva automobila u Stražilovskoj ulici, u noći između 6. i 7. oktobra. Policija je saopštila i da će on, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.
Kako za 021.rs navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, M. R. je juče saslušan zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.
Tužilaštvo je nakon saslušanja, po redovnoj proceduri, podnelo sudu predlog da se M. R. odredi pritvor u trajanju od 30 dana.
„… a koji predlog je rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu odbijen i izrečena mu je mera zabrane napuštanja boravišta, na koje rešenje će tužilaštvo izjaviti žalbu u propisanom roku, poručuju u tužilaštvu za 021.rs.
To znači da je osumnjičeni na slobodi, s obavezom da ne napušta teritoriju Bača.
Podsetimo, zapaljeni automobili pripadaju porodici devojke U. J. koja je nedavno svedočila protiv Slobodana Milutinovića, poznatog kao Sloba Snajper, zbog nasilja, u postupku koji je u toku. Snajper je u produženom pritvoru do 18. oktobra.
Pritvor mu je, nakon hapšenja, određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke i zbog bojazni da će ponoviti krivično delo. U. J. je dobila status zaštićenog svedoka.
IZVOR:021:RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*