„Električni orgazam” slavi 40 godina koncertom devetog decembra

Električni orgazam slavi 40 godina postojanja 1Foto: Električni orgazam

Beogradska rok grupa „Električni orgazam” imaće samostalan koncert devetog decembra u velikoj sali Kombank Dvorane kojim obeležava 40 godina postojanja i isto toliko godina od čuvenog albuma „Paket aranžman”.

Posle skoro dve godine čekanja da se steknu uslovi za nastup, legendarni bend se raduje što će konačno izaći na pozornicu pred beogradsku publiku.

Time je već od ranije poznat datum deveti decembar sada i definitivno potvrđen.

„Srećni smo što je ovaj koncert dobio zeleno svetlo od nadležnih. Pošto je ove godine i 40 godina od objavljivanja Paket aranžmana, ali i četiri decenije našeg prvog albuma, spremamo posebna iznenađenja tim duplim povodom, ali i specijalne goste”, izjavio je Srđan Gojković Gile, frontmen grupe.

Bend je imao zakazan koncert najpre martu 2020. godine, zatim u aprilu, pa na jesen iste godine, ali su svi otkazani, podseća Tanjug.

„Uželeli smo se beogradske publike i raduje nas ponovni susret sa njom, jer na ovaj koncert predugo čekamo. Najveći deo naših života proveli smo u Beogradu i mnogo toga nas vezuje za ovaj grad, pa su nam baš zbog toga koncerti kod kuće uvek među najdražim i najvažnijim. Daćemo sve od sebe da ovo bude još jedan koncert za pamćenje”, rekao je lider benda, pevač, gitarista, kompozitor i autor gotovo svih tekstova.

Ovog leta grupa je imala nastup na Bir festu, a u Beogradu su proteklih godina solo koncerte uglavnom realizovali u Domu omladine.

Nedavno su svirali u Subotici, pre toga nastupali na rasprodatim koncertima u Zaječaru, a čeka ih sledeći koncert 18. novembra u Domu omladine Novog Sada.

Takođe, tokom pandemije gostovali su i u Skoplju i Zagrebu.

„Električni orgazam” je nastao 13. januara davne 1980. godine kada su članovi grupe gledali koncert etno džez rok sastava „Leb i sol” iz Makedonije u tadašnjem Domu sindikata i nakon njega odlučili da osnuju bend, a dogovor je pao u poznatoj kafani „Mornar”.

Posetioci koncerta moraće da imaju sa sobom digitalni zeleni sertifikat ili drugi dokument koji dokazuje da su negativni na koronu, a na koncertu će biti poštovane sve mere koje propisuje Krizni štab poput merenja temperature na ulazu, obavezne maske, dezinfekcije ruku.

Ranije kupljene ulaznice važe za koncert.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*