300 miliona dinara za ledolomce

Za nabavku ledolomaca u predlogu budžeta za 2018. predviđeno je 300 miliona dinara, izjavio je danas u skupštini ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je rekao da nisu tačne tvrdnje opozicije da tih sredstava nema u budžetu iako je Srbija prošle zime imala problem zbog nedovoljno ledolomaca i precizirao da su ta sredstva predviđena u razdelu 24, u delu koji obuhvata nabavku mašina i opreme. On je rekao da je najveći problem na delu Dunava između Apatina i Beograda, dok je nizvodno od Beograda to na drugi način rešeno,prenosi RTV.

„Tako da je predviđeno 300 miliona dinara za nabavku ledolomaca, ali ovo se neće raditi tako kako ‘mali Perica’ misli, već na osnovu analiza“, rekao je Nedimović.

Kako prenosi RTV, on je rekao da je najveći problem na delu Dunava između Apatina i Beograda, dok je nizvodno od Beograda to na drugi način rešeno.

„Tako da će sve kompletno biti završeno 2018. godine“.

Nedimović je rekao da će u decembru biti održan sastanak u Mađarskoj između Srbije, Hrvatske i Mađarske, na kome će biti uređen način funkcionisanja ledolomaca.

„Ledolomci nisu brodići koji se mogu kupiti u prodavnici plastičnih igračaka… , mi moramo to da naručimo“, kaže Nedimović.

On je izrazio očekivanje da ćemo u 2019. planirati još jedan ledolomac i da ćemo biti nezavisni po tom pitanju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*