Abazović: Crna Gora ostaje privržena vrednostima NATO-a

(Foto EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

PODGORICA/BRISEL – Crna Gora ostaje privržena politikama i vrednostima NATO-a, izjavio je danas u Briselu potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Abazović, koji se nalazi u trodnevnoj poseti NATO i institucijama EU, izrazio je spremnost za jačanje doprinosa Crne Gore aktivnostima Alijanse, kao kredibilne i odgovorne saveznice.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je Abazović ukazao na značaj solidarnosti i jedinstva Alijanse u suočavanju sa zajedničkim bezbednosnim izazovima i iskazao zahvalnost povodom dosadašnje i predstojeće pomoći NATO-a Crnoj Gori u suočavanju sa pandemijom virusa kovid-19.

„Na sastanku sa Đoanom, potpredsednik Abazović je kazao da je vlada u potpunosti posvećena sprovođenju svih međunarodnih obaveza, jačanju i unapređivanju saradnje sa Alijansom i podsetio je da je nova skupštinska većina, ubrzo nakon izbora i prve demokratske smene vlasti u Crnoj Gori, potpisala Sporazum kojim se na to obavezuje”, navodi se u saopštenju, javlja Tanjug.

Abazović i Đoana su razgovarali i o globalnoj i regionalnoj bezbednosnoj situaciji, u kontekstu izazova uzrokovanih pandemijom virusa kovid-19.

Abazović se danas sastao i sa direktorom NOS-a Polom Avalonom.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*