Abazović: Jedan od prioriteta rada Vlade CG ravnomernija distribucija dobara prema svim gradovima

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da je prioritet svih prioriteta rada Vlade Crne Gore vladavina prava i da, ali i da ona nije samo direktno vezana za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, već da ona podrazumeva i ravnomerniju distribuciju dobara prema svim gradovima u Crnoj Gori.

Abazović: Jedan od prioriteta rada Vlade CG ravnomernija distribucija dobara prema svim gradovima 1Foto: Vlada Crne Gore

Abazović je ovo saopštio na online press konferenciji povodom predstavljanja Budžeta za ovu godinu i Program Vlade za 2021.godinu.

„Gradovi koji su bili na rubu Crne Gore su bili zapostavljeni. Mi želimo veću integraciju Crne Gore. Veća integracija Crne Gore će voditi ka većem pomirenju i ka većem osjećaju i nacionalnom ponosu. Mislimo da ta ukupna integracija i svođenje sve na jednu cjelinu, na pravedan način u godinama krize, jeste nešto što je od presudnog značaja“, naveo je Abazović.

Kako je saopšteno iz kabineta Abazovića, on je kazao da su, kada je reč o dokumentu koji se tiče pristupanja Crne Gore EU u naredne dve godine, pobrojana sva zakonska rešenja koja treba da se usvoje u naredne dve godine i da će to biti veliki zahtev koji će stajati pred Vladom Crne Gore i svim ministarstvima, agencijama, ali i Skupštinom Crne Gore.

„Ukoliko u dvije godine uspijemo da postignemo željeni cilj, koji je ambiciozan, doći ćemo u situaciju da ćemo zadovoljiti naš zakonodavni okvir, odnosno da ćemo ga upodobiti sa evropskim Acquis-em“, rekao je on.

Abazović je kazao da je u kontektu evropskih integracija i primene zakonodavnog okvira, najveći problem Crne Gore u ljudskim resursima i da se u tom smislu moraju jačati administrativni kapaciteti.

„Taj je segment teži nego usvajanje zakonskih dokumenta“, naveo je Abazović.

On je kazao da je prioritet Vlade zaštita životne sredine i da je želja da se Crna Gora brendira kao ekološka država.

„To je dugoročni cilj ove države. To će, vjerovatno, biti cilj i mnogih Vlada u narednom periodu. Mi želimo da postavimo temelj tome. Vlada ima jasno opredjeljenje da u 2021. godini zauzme svoju aktivnu zelenu agendu i da na osnovu toga stvori dobru pretpostavku da ono što treba da bude najveća komparativna prednost Crne Gore u odnosu na druge zemlje regiona, Evrope i svijeta, da se na poseban način i iskaže“, istakao je Abazović.

On je kazao da će sve aktivnosti Vlade u naredna dva meseca biti posvećena spašavanju turističke sezone.

„Mislim da svi ministri, premijer, potpredsjednik Vlade, svi direktori agencija i uprava, pogotovo ljudi u zdravstvenom sistemu, moraju učinjeti napore da spasimo turističku sezonu“, kazao je Abazović.

On je naveo da će dobra sezona koju očekuju, kao i prihodi od turizma, omogućiti da sve ono što je planirano Budžetom za 2021. bude realizovano i da će to omogućiti da 2022. proglase godinom razvoja, te da krenu u velike projekte koji će trajno promeniti zemlju na bolje.

„Pozivam sve građane i medijske uposlenike da nam pomognu da na svaki način promovišemo Crnu Goru u narednom periodu, da učinimo sve da epidemiološka situaciju u CG se stabilizuje i da svi oni koji će posjetiti Crnu Goru se osjećaju sigurno i da to postane cilj koji ćemo zajedno da ostvarimo“, zaključio je Abazović, uz reči da će funkcioneri početi javno da se vakcinišu i cilju promocije masovne vakcinacije u Crnoj Gori kao važnog elementa za spašavanje ljudskih života i turističke sezone.​

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*