Абу Дхаби, саудијски крунски принчеви помогли су жени владара Дубаија да побегне из емирата: Извештај

Принцеза Хаиа бинт Ал Хуссеин

Саудијски принц каже да је престолонаследник Абу Дхабија Схеикх Мохаммед бин Заиед Ал Нахиан, кроз блиску сарадњу са јорданским краљем Абдуллахом ИИ и саудијским престолонасљедником Мохаммедом бин Салманом, омогућио бијег супруге владара Дубаја из Уједињених Арапских Емирата.

Неименовани дипломатски извор изјавио је у четвртак у либанонској новини ал-Акхбар на арапском језику да је саудијски принц, чији идентитет није био одмах доступан, био потпуно свјестан одлуке принцезе Хаје Бинт Ал Хусеина да побјегне из краљевства Перзијског залива са сином Заиедом, 7, и 11-годишња кћерка Ал Јалила, напустила је 15-годишњи брак и коначно тражила политички азил у Њемачкој.

Извор је додао да је Абу Даби јачи координатор побјега с јорданским монархом. Снаге специјалне операције, под надзором бин Салама, тада су преузеле задатак.

Извор је даље нагласио да је краљ Абдуллах ИИ у посљедње вријеме посјетио Абу Даби, гдје је одржао вишесатни састанак с Ал Нахијаном.

Међутим, јордански владар није путовао у сусједни емират Дубаи да би посјетио мужа своје полусестре, шеика Мохамеда бин Рашида Ал Мактума.

Тај потез очигледно је подигао обрве међу политичким политичарима у региону и указао на пукотине у везама између Јордана и Дубаија.

Извор је такође тврдио да је Ал Нахијан помогао ћерки владара у Дубаију принцези Латифи бинт Мохаммеду Мактоуму (33) да побегне прошле године пре него што је ухваћен на броду поред индијске обале.

Групе за људска права тврде да је она држана у заточеништву у Дубаију.

извор ПРЕСС.ТВ

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*