Agrotehničke mere na njivama od 20 sati do 5 časova ujutru

Poljoprivredni proizvođači dužni su da podnesu zahtev Upravi za zaštitu bilja za odobrenje kretanja u slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja – od 20 sati do 5 satu ujutru.

Foto: Ilustracija (Filip Bakić)/Voćnjak

To mogu učiniti mejlom ili telefonskim putem prema odseku, odnosno okrugu za koji se traži dozvola za kretanje, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Zahtev za odobrenje kretanja vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine može podneti Upravi za zaštitu bilja na mejl agromereregistar@uzb.rs. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju, kao i vreme i dan kada će mere biti sprovedene.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 5 časova sledećeg dana, a rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Telefoni putem kojih se takođe može podneti prijava su: 064/8818449 za Južnobački okrug, Srednjobanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski, 064/8818486 za Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski okrug i 064/8818412 za Mačvanski, Moravički, Kolubarski, Zlatiborski, Rasinski i Raški okrug.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*