Akcija LET’S DO IT uspješno realizovano i u Golubovcima

U okviru globalne ekološke akcije Let’s do it, kojom se obeležava Svetski dan uklanjanja otpada, na teritoriji Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci, uklonjen je otpad sa 2 lokacije: kanal Dragije od kružnog toka u Mojanovićima do Doma omladine u Mojanovićima i nelegalna odlagališta u Vukovcima. U akciji su učestvovali zaposleni u Opštini Golubovci,  KIC-u „Zeta”, Centru za socijalni rad Golubovci, Zavodu za zapošlajvanje u Golubovcima, predstavnici gradskih preduzeća „Vodovod i kanalizacija” d.o.o., „Zelenilo” d.o.o. i „Čistoća” d.o.o., odbornici DPS u Skupštini Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci, zatim djeca iz osnovnih škola „Milan Vukotić”, „Vladika Danilo”, „Zarija Vujošević” i „Niko Maraš”, predstavnici Košarkaškog kluba „Zeta 2011”, Karate klubova „Zeta team” i „Kondor”, Džudo kluba „Miloš Stanković”, Ženskog rukometnog kluba „Zeta”, nevladinih organizacija „Udruženje umjetnika Vizija”,  „Zeta ecosport” i „Lovačko društvo Zeta”.

Akciju su podržale i 3 renomirane građevinske firme sa ovog područja: „Montenegro petrol”, „Cijevna Komerc” i „Braća Mugoša”, koje su, angažovanjem svojih radnika i mehanizacije, pomogle u sakupljanju i odlaganju otpada.

Ovo je drugi put kako Opština Golubovci podržava ovu akciju koja ima za cilj podsticanje građana, javnih ustanova, biznis sektora da zajedničkim djelovanjem doprinesemo rešavanju velikih problema sa kojima se svakodnevno suočavamo i koji ugrožavaju životnu sredinu.

U današnjoj akciji, koja je brojala oko 200 učesnika, ukupno je sakupljeno oko 300 kesa komunalnog otpada i 50 m3 šuta i biljnog otpada, dok je na lokaciji u naselju Vukovci, od prirodnog materijala, u dužini od 300 m, izgrađen nasip kako bi se sprečilo ponovno odlaganje otpada na tom mestu. Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima, koji su prepoznali značaj odgovornog ophođenja prema životnoj sredini i koji su doprinijeli da se promeni slika pomenutih lokacija, a svoju Opštinu učinili lepšom i čistijom.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*