AKTUELNO: Raste broj zaraženih, veća kontrola mera u javnom prevozu i tržnim centrima

NOVI SAD, BEOGRAD –

Širom zemlje ponovo gužve ispred kovid ambulanti, a sa njima i punije bolnice. Od početka epidemije u Srbiji su registrovana 762.933 slučaja zaraze koronavirusom, a od posledica kovida 19 preminula su 7.292 obolela. Testirano je 5.025.390 osoba.

Broj novozaraženih za dan, na korak je do 3.000. U prethodna 24 sata umrlo je još 14 obolelih od kovida. Na bolničkom lečenju je 1.231 osoba, a na respiratoru 80 pacijenata.

 

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najveći broj novozaraženih, više od 700 je u Beogradu, a više od stotinu imaju Kragujevac, Novi Sad i Niš. Sledi Novi Pazar sa 83 zaraženih i tek nešto više od 25 odsto vakcinisanih.

Osnovci i srednjoškolci od danas su u školskim klupama po modelu semafor sistema. Časovi će trajati 45 minuta, a u zavisnosti od epidemijske situacije menjaće se i model nastave

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek upozorava da smo sa oko 52 odsto vakcinisanih daleko od kolektivnog imuniteta.

Opuštanje i nepoštovanje mera, kaže, produžili su opstanak koronavirusa, koji je sada mutirao.

Nepoštovanje mera – bez maske i distance na svadbama, utakmicama, prevozu, tržnim centrima, već danima unazad odražava se i na epidemijsku statistiku.

Danas počinje veća kontrola u javnom prevozu i u tržnim centrima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*