AKTUELNO: Samo vakcinacija može obezbediti mali broj obolelih

BEOGRAD –

U Srbiji je do sada registrovano 716.983 pozitivnih na koronavirus od 4.450.741 testiranih. Od posledica infekcije preminulo je 7.059 pacijenata, a procenat smrtnosti je 0,98.

U Srbiji je prema poslednjem preseku potvrđeno 110 novih slučajeva koronavirusa od 7.881 testiranog uzorka, a preminula je jedna osoba.

EPA-EFE/ARSHAD ARBAB

Hospitalizovana je 281 osoba od kojih se 11 nalazi na respiratoru.

Od 110 novih slučajeva koronavirusa, najviše ih je u Beogradu – 21. U Čačku je zabeleženo 18 novih slučajeva, a u Novom Pazaru 11.

U Vranju je registrovano 7 novozaraženih, u Gornjem Milanovcu 8, u Zaječaru i Temerinu po 6, a u Paraćinu 5 novih slučajeva.

Član Kriznog štaba i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da su inspektori tokom vikenda bili u kontroli 203 objekta i napisali tri kazne. Samo nam vakcinacija može obezbediti mali broj obolelih, poručio je Radojičić.

Na Institut „Torlak“ stiglo je 160 litara supstance za proizvodnju komponente 1 vakcine „sputnjik“, a za desetak dana biće dopremljena i supstanca za proizvodnju komponente 2.

Nova pravila za putovanje trajektom do grčkih ostrva su stupila na snagu kako bi se sprečilo širenje kovida-19.

Putnici sada moraju da prikažu jedan od sledećih dokumenata: potvrdu o vakcinaciji protiv kovida-19, dokaz o nedavnom oporavku od virusa, negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata ili negativan brzi test ne stariji od 48 sati.

IZVOR RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*