Albanci napali Srbina u severnom delu Mitrovice, među napadačima pripadnik KBS-a

Trojica mladića albanske nacionalnosti pretukla su mladića srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali je policija brzom reakcijom napadače identifikovala i jedan broj njih priveden. Kancelarija za KiM osudila napad i poručila da se porukama iz Prištine crtaju mete na Srbima.

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević nakon sinoćnjeg napada sastao se danas sa komandirom Karabinjera MSU pukovnikom Stefanom Fedeleom i izvestio ga o napadu, posebno izražavajući zabrinutost zbog činjenice da je jedan od osumnjičenih koji je učestvovao u prebijanju nedužnog srpskog mladića pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga.

Milan Radojević sa Stefanom Fedeleom

Milan Radojević sa Stefanom Fedeleom

Radojević je pozvao pripadnike KFOR-a i sve njihove jedinice da povećaju prisustvo i budnost na terenu kako bi se ovakvi napadi na Srbe sprečili, i kako bi se svi građani Severne Mitrovice osećali bezbednim.

Radojević je pozdravio brzu reakciju pripadnika policije – regiona Sever u kojoj su identifikovani osumnjičeni i jedan deo njih priveden i takođe zatražio od njih da pojačaju patrole, budu vidljivi među građanima, kako bi se svi građani osećali sigurnim.

Kancelarija za KiM: Porukama iz Prištine crtaju se mete na Srbima

Napad na srpskog mladića u Bošnjačkoj mahali, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Najoštrije osuđujući noćašnji napad, Kancelarija zahteva da međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima na Kosmetu.

Navodi se da je mladić srpske nacionalnosti D. M. (20) napadnut noćas oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

„Njega su fizički napala trojica Albanaca, bez ikakvog povoda. On je sa povredama glave primljen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć i nalazi se na opservaciji“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da posebno zabrinjava činjenica da je jedan od napadača na D. M. zaposlen u takozvanim Kosovskim bezbednosnim snagama.

Početkom ovog meseca pretučen je još jedan srpski mladić od strane grupe Albanaca, a prethodnog meseca fizički su napadnuti 67-godišnji starac i 13.godišnji dečak, podsetili su iz Kancelarije za KiM.

 

 

IZVOR:RTS

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*