Aleksandar Adžić i Nora Trklja pobednici Drugog subotičkog polumaratona

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je drugi Subotički polumaraton, organizovan u okviru programa proslave Dana grada, koji je ove godine okupio oko 1.000 rekreativaca i sportista iz naše zemlje i inostranstva.

Deo učesnika takmičenje je završio posle pet kilometara, dok je 21 kilometar prvi za jedan sat, 15 minuta i 47 sekundi pretrčao Aleksandar Adžić, iz Beograda. U ženskoj konkurenciji, na cilj je prva stigla Nora Trklja iz AK Crvene zvezde i to za jedan sat, 27 minuta i 30 sekundi. Za 16 minuta i 37 sekundi Bela Nađ Gelert pretčao je trku od pet kilometara.
Obraćajući se prisutnima na centralnom gradskom trgu, gradonačelnik Laban poželeo je svima srećan Dan grada 1. septembar i naglasio da je Subotički polumaraton postao značajna manifestacija u našem gradu, ali i u našoj zemlji i u okruženju.

„Ove godine imamo skoro duplo više učesnika. Svima želim da ostvare dobre rezultate i da najbolji pobedi“ – rekao je gradonačelnih Laban i time drugi Subotički polumaraton proglasio otvorenim.

Učesnike je pozdravio i predsednik Skupštine grada Subotica, Tivadar Bunford i tom prilikom istakao značaj Subotičkog polumaratona za naš grad, kao trke kroz istoriju Subotice. Promoter drugog Subotičkog polumaratona je olimpijac Đula Mešter koji je, takođe, pozdravio takmičare.

U okviru Subotičkog polumaratona organizovali su trke za decu uzrasta do 10. godina. Deca u zavisnosti od uzrasta takmičila su se u trkama od 150 do 400 metara.

Polumaraton je organizovao SU „Horizont“, a manifestaciju je podržao Grad Subotica.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*