Aleksandar Jovanović Ćuta: Vučić i Stefanović da dođu u Topli Do

Jedan od vođa pokreta za odbranu reka Stare Planine Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je, nakon jutrošnjeg sukoba meštana Toplog Dola i investitora loklane mini hidrolelektrane, predsednika države i ministra policije da reaguju i dođu u to planinsko selo.

                              Foto: Z. Panić

U izjavi za FoNet, Jovanović je rekao da je, nakon jutrošnjeg incidenta, Suzani Vasiljević, koja je u kabinetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića zadužena za medije, poslao SMS u kojem je napisao da je na Toplom Dolu „krvavo“.

Prema njegovim rečima, do obračuna je došlo jutros kada je stigao džip i 15 ljudi u obezbeđenju koje je angažovao investitor Dragan Josić.

„Pokušali su da obeleže gradilište. Oterani su, bilo je i kamenica, razbijenih glava. Sada je sve mirno“, rekao je Jovanović. On je naveo i da je meštanima, koji već nedeljama brane svoju reku, informaciju o namerama investitora stigla iz pirotske policije, pa je postavio pitanje zbog čega ista ta policija nije i predupredila incident.

Na sastanku kod predsednika Srbije 28. septembra predstavnici pokreta za odbranu reka Stare Planine dobili su obećanje da će biti zabranjena izgradnja mini hidrolektrana u zaštićenim područjima.

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*