Aleksandru Jovičiću određen pritvor do 30 dana

Izvor: Printscreen/ YouTube/ TV Happy

Predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana.

Predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksanadr Jovičić se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, saznaje Tanjug, objavila je Nova.rs.

Jovičić i ostali okrivljeni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde u petak od 9.00 do 20 sati detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*