Ambasada SAD u Prištini: Ignorište glasine, čekajte činjenice

PRIŠTINA –

Ambasada SAD u Prištini pozvala je novinare i građane da ignorišu glasine o mogućim uzrocima masovnog trovanja u Dečanima i da sačekaju da se saznaju činjenice.

Ambasada je na Tviteru istakla da Ministarstvo zdravlja iz Prištine veruje da je bakterija mogući uzrok simptoma trovanja.

pristina

Izvor: EPA-EFE (Valdrin Xhemaj)

„Naše misli su sa onima koji pate zbog ove vanredne zdravstvene situacije u Dečanima. Iako će biti sprovedeno još testova, Ministarstvo zdravlja veruje da je bakterija verovatni uzrok simptoma. Novinari, građani – ignorište glasine. Čekajte činjenice“, navela je ambasada.

Prištinski Institut za javno zdravlje saopštio je ranije danas da su u uzorcima vode uzetih u ponedeljak iz regiona Dečana identifikovane neke bakterije koje mogu da utiču na zagađenje vode za piće.

I predsednik opštine Dečan Baškim Ramosaj saopštio je prethodno da su ispitivanja Instituta za javno zdravlje pokazala da su u uzorkovanoj vodi iz nekoliko sela pronađene određene bakterije, zbog kojih postoji mogućnost da je voda za piće kontaminirana, ali i da se broj onih koji se žale na zdravstvene probleme smanjuje.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*