Ambasador Irana u banji Rusandi: Otvorene mogućnosti za saradnju

MELENCI: Ambasador Irana Rašid Hasan Pur Baei boravio je juče u službenoj poseti Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda” u Melencima.
r
Foto: Grad Zrenjanin

On je izrazio želju da se na licu mesta uveri u kapacitete ove renomirane ustanove i mogućnosti daljeg razvoja saradnje u oblasti zdravstva. Domaćini iranskom ambasadoru bili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i v.d. direktora Specijalne bolnice dr Zorica Ćulibrk sa saradnicima.

Ovom prilikom organizovana je prezentacija „Rusande“, a ambasador je zatim obišao bolničke paviljone i jezero odakle se doprema blato za lečenje pacijenata.

– Banja Rusanda čini značajan zdravstveno – turistički potencijal, koji ima mnogo mogućnosti za razvoj. Grad je pripremio planska dokumenta kako bi privukao investitore koji su zainteresovani za ulaganja u ovu sredinu – naglasio je gradonačelnik Salapura, i dodao da je bilo reči i o mogućoj saradnji između privrede grada i regiona sa investitorima iz Irana.

Ambasador Rašid Hasan Pur Baei je ocenio da prilikom njegove posete Melencima nije razgovarano samo o razvoju zdravstvenog turizma, već i o celokupnim potencijalima srednjobanatskog regiona.

-Jedna od prednosti ovog regiona jeste i poljoprivreda, što može biti od velike koristi za razvoj naše saradnje – rekao je ambasador Irana.

V.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ dr Zorica Ćulibrk podsetila je da je i prethodni ambasador Irana, pre tri godine, posetio ovu ustanovu. Tada je potpisan memorandum o saradnji, u cilju daljeg razvoja i promovisanja zdravstvenog turizma.

– Tada smo ostavili sjajan utisak, budući da „Rusanda” poseduje prirodni faktor koji je gotovo jedinstven u svetu. Sadašnji ambasador je izrazio želju da nas poseti i lično se uveri u kvalitet samog blata i ustanove – istakla je Ćulibrk i izrazila očekivanje da će se saradnja ubuduće ogledati i u dolasku iranskih turista u „Rusandu”.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*