AMBASADOR MEKSIKA POSETIO NOVI SAD (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Meksika NJ. E. Karlosom Feliksom. Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu, a zvaničnici su razgovarali o modalitetima za jačanje pobratimske saradnje između Novog Sada i Toluke.

 

Oni su se osvrnuli na nedavno obeleženu 75. godišnjicu  bilateralnih odnosa Republike Srbije i Meksika, ocenivši da postoje brojne veze između dve države koje su uvek podržavale jedna drugu u spoljnopolitičkim odnosima.

 

Bratimljenje Novog Sada i Toluke oni su kvalifikovali kao važan segment u produbljivanju veza Meksika i Srbije, istakavši da postoji dobra osnova da se zajedničke aktivnosti u oblastima trgovine, investicija, obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije, sporta, turizma, klimatskih promena i kulture intenziviraju.

 

Kako je zaključeno na sastanku, odnose između Srbije i Meksika karakterišu međusobno razumevanje, poštovanje i podrška, što uliva poverenje da će značajni zajednički projekti u vitalnim oblastima za građane dveju zemalja, biti realizovani u budućnosti na obostrano zadovoljstvo.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*