AMBASADORI FRANKOFONIH ZEMALJA POSETILI NOVI SAD (VIDEO)

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je diplomatske predstavnike frankofonih zemalja u Srbiji koje su deo jedinstvene grupe koja je platforma za razmenu informacija i kontakata između diplomatskih misija, kao i sa svim akterima koji se zalažu za frankofoniju u Srbiji.

 

Mart je mesec koji je tradicionalno u celom svetu posvećen frankofoniji, francuskom jeziku, njegovoj lepoti, bogatstvu i raznovrsnosti, a tim povodom je u Gradskoj kući održan sastanak na kojem je bilo reči i o Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture i mestu gde se tradicionalno neguje i razvija multikulturalnost.

 

Sastanku su prisustvovali predsednik kancelarije Frankofonije u Srbiji ambasador Egipta NJ.E. Amr Alguvejli, prvi potpredsednik te organizacije ambasador Kraljevine Maroko NJ.E. Mohamed Amin Belhaž, kao i ambasadori Tunisa, PoljskeKambodže, Švajcarske, Kipra, otpravnik poslova Ambasade Republike Gvineje, predstavnici Francuskog instituta i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Ambasadori su istakli da je njihova misija promocija Frankofonije, kao i kulturna i jezička raznovrsnost i vrednosti multilateralizma – mir, bezbednost i razvoj, interkulturni i međureligijski dijalog, solidarnost. Oni su naglasili da će se i dalje u svom radu zalagati za te vrednosti, dok će Grad Novi Sad nastaviti da neguje i podržava širenje francuske kulture.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*