Andrićgradom upravljaće Olimpijski centar Jahorina

Andrićgrad (Printskrin)

BANJALUKA – Olimpijski centar Jahorina preuzeće poslovanje nad turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu.

Ovaj posao, dogovoren na zajedničkom sastanku krajem februara u Istočnom Sarajevu, biće finalizovan tako što će Vlada Republike Srpske svoj udeo u Andrićgradu, koji zajedno sa udelom opštine Višegrad, iznosi 78 posto, prepisati na OC Jahorina, prenosi Tanjug.

Preostalih 22 procenta vlasničkog udela pripada režiseru Emiru Kusturici, koji, prema saznanjima portala, ostaje u ovom poslu.

Predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina, Nedeljko Elek, potvrdio je ovu informaciju navodeći da već postoje planovi o investicijama u Andrićgradu.

„Cilj nam je da napravimo jednu turističku regiju od Jahorine do Zlatibora, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori. Plan je da ljudi koji zimuju sedam dana na Zlatiboru ili Jahorini, dva dana provedu u Andrićgradu”, rekao je Elek.

Dodaje da većina od 250.000 skijaša koji godišnje posete Jahorinu dolazi na sedam dana, od kojih pet skijaju a preostala dva uglavnom koriste da posete neke druge obližnje destinacije.

Andrićgrad je osnovan 2011. godine potpisivanjem ugovora između Vlade Republike Srpske, opštine Višegrad i preduzeća Lotika, reditelja Emira Kusturice.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*