AP Vojvodina po drugi put domaćin AER-ove Letnje akademije

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i generalni sekretar Skupštine evropskih regija Metju Mori, potpisali su danas Sporazum između Skupštine evropskih regiona i Autonomne pokrajine Vojvodine – regiona koji će biti domaćin AER Letnje akademije za 2019. godinu.

Sporazum utvrđuje aktivnosti regiona domaćina AER Letnje akademije i obuhvata sve aspekte zaduženja regiona domaćina sa Sekretarijatom AER-a i Organizacionim odborom Letnje akademije koji je zadužen je za praćenje i koordinaciju događaja.

Sekretar Bjelić, podsetio je da je AP Vojvodina po drugi put region domaćin Letnjoj akademiji koja se održava u organizaciji Skupštine evropskih regiona.

„Izuzetno je zadovoljstvo što smo ponovo domaćin manifestaciji koja pre svega okuplja i povezuje mlade ljude iz regiona i što je Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, nosilac ovogodišnjeg projekta koji će biti u znaku povezivanja aktivnosti Letnje akademije i Grada Novog Sada kao nosioca titule Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.“ – poručio je Bjelić.

Na sastanku je bilo reči o predlogu da se ovogodišnja manifestacija održi početkom jula. Procenjuje se da će ove godine akademija okupiti više od 150 mladih između 18 i 30 godina koji su aktivni u radu sa mladima na regionalnom nivou (iz regija članica AER-a), te brojne izabrane regionalne političare.

Domaćin Letnje akademije za 2020. godinu je grad Amijen (Francuska) koji je takođe Evropska prestonica mladih te godine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*