Apel vozačima da poštuju saobraćajne propise

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je danas, na početku zajedničke kampanje MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja „Vozi odmoran“, apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni, jer je bezbednost u saobraćaju briga svakog od nas.

Vulin je pozvao vozače da vežu sigurnosni pojas u vozilu i prilagode brzinu uslovima puta, kao i da ne konzumiraju alkohol, lekove i narkotike, jer će na taj način bezbednost biti bolja.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić istakao je da u toku letnjih meseci strada najviše ljudi u saobraćajnim nezgodama.

Pešić je naveo da je gotovo trećina poginulih stradala u junu, julu i avgustu, uz napomenu da se u tim mesecima izdvajaju dva problema – brzina i umor kod vozača.

Poruke kampanje „Vozi odmoran“ namenjene vozačima su da na svaka dva sata prave pauzu, koja treba da traje minimum 15 minuta, da na put kreću naspavani i odmorni i da što češće konzumiraju tečnost, istakao je on.

Prema njegovim rečima, granična policija će deliti petojezične liflete sa savetima za bezbednu vožnju, kao i one sa informacijama o pojačanim aktivnostima policije i prisustvu policije na odmorištima.

Takođe, svi koji ulaze u Srbiju dobijaće od Telekoma poruke sa savetima za bezbednu vožnju, a na portalima „Puteva Srbije“ već se nalaze poruke kampanje „Vozi odmoran“.

Apel vozačima da poštuju saobraćajne propise

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*