Apeluje se na građane da koriste alternativne prelaze

Zamenik načelnika Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Miljan Stanojević ukazao je danas da se tokom predstojećeg vikenda očekuju veće gužve na graničnim prelazima u Republici Srbiji, posebno na Horgošu i apelovao na građane da, kako bi izbegli duže čekanje na granici, koriste alternativne prelaze.

„Građani mogu koristiti alternativne granične prelaze prema Mađarskoj, pre svega Horgoš 2, potom prelaz Kelebija, Bački Vinogradi i Đala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok prema Makedoniji preporučujemo Prohor Pčinjski“, precizirao je Stanojević.

Stanojević je napomenuo da prelazi Horgoš 2, Bački Vinogradi i Đala rade od 7 do 19 časova, dok svi ostali navedeni prelazi rade 24 sata dnevno.

On je preporučio građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i shodno tome koriste alternativne granične prelaze.

Kako je naglasio, tokom letnje sezone saobraćaj na graničnim prelazima odvija se pojačanim intenzitetom.

„Imajući to u vidu Uprava granične policije pojačala je sve kapacitete kako bi omogućila što kraće zadržavanje građana na graničnim prelazima“, istakao je Stanojević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*