Atanasković i Šmid o digitalizaciji nadzora nad javnim preduzećima

Digitalna transformacija nadzora nad poslovanjem javnih preduzeća kroz uvođenje novog IT sistema, omogućiće veću kontrolu Ministarstva privrede nad javnim preduzećima i lakše upravljanje fiskalnim rizikom koji proizilazi iz njihovog rada, rečeno je na sastanku ministarke privrede Anđelke Atanasković i nj.e. Ursa Šmida, ambasadora Švajcarske u Republici Srbiji.

Ovo je jedna od novina u okviru druge faze Projekta reforme lokalnih finansija (RELOF) koji se sprovodi uz podršku Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove. Naime, u okviru komponente „Unapređenje nadzora nad fiskalnim rizicima jedinica lokalne samouprave“ Projekat RELOF 2, u saradnji sa lokalnim samoupravama i Ministarstvom privrede, intenzivno se radi na procesu digitalne transformacije nadzora nad poslovanjem javnih preduzeća kroz uvođenje novog IT sistema.

Informacioni sistem omogućiće elektronsku komunikaciju između osnivača i javnih preduzeća, između jedinica lokalne samouprave i Ministarstva privrede, kao i elektronsko podnošenje izveštaja i izradu odgovarajućih analiza kako bi uspešno upravljali fiskalnim rizikom koji proizilazi iz njihovog rada.

Pored ove teme, sagovornici su razgovarali o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*