Austrija i Srbija uspostavljaju čvršću saradnju u borbi protiv kriminala

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Austrije, Aleksandar Vulin i Karl Nehamer, potpisali su u Palati Srbija sporazum o saradnji u vanrednim situacijama i najavili jačanje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija. Ministri policije Srbije i Austrije prisustvovali su vežbi Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandara Vulin kaže da ćemo učiniti sve da naše granice budu sigurne i da što manji broj ilegalnih migranata se nađe na teritoriji Republike Srbije i napusti Republiku Srbiju.

„Srbija nije i Srbija neće postati parking za migrante i to je najveća pomoć koju možemo da pružimo Austriji u njenoj borbi sa posledicama migrantske krize“, kaže Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer kaže da možemo da razvijamo saradnju obaveštajnih službi, posebno u borbi protiv terorizma, kao i saradnju kriminalističkih policija u borbi protiv organizovanog kriminala.

„Želim da prenesem važnu poruku, da smo u borbi protiv terorizma, ilegalne migracije i organizovanog kriminala ujedinjeni“, kaže Nehamer.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*