Beč : magla i oblaci uznemiruju sunčane jesenje dane

Daleko od maglovitih krajeva očekuje nas toplo jesenje vreme. © APA / HERBERT NOVI GRAĐEVINAR

Naredni dani, prema navodima ZAMG-a iz maglovitih područja zemlje, većinom su sunčani i blagi. Detaljno pročitajte vremensku prognozu ovde.

Subtropske tople vazdušne mase nad Austrijom obezbeđuju u narednim danima toplo vreme. Međutim, to se odnosi samo na maglovita područja, prema prognozi Centralnog zavoda za meteorologiju i geodinamiku (ZAMG).

Petak: Magla određuje dan

Na primer, u petak se u nizinama često mogu naći magle i područja visoke magle. Mogu se pokazati prilično teškim i ponekad čak i potrajati dobro popodne. Iako sunce preovlađuje daleko od maglice, prolazak visokih oblaka može malo ugasiti sunčani utisak. Naročito u Istočnom Tirolu i Gornjoj Koruškoj oblačna polja su gušća, ali u početku donose malo kiše.

Vetar često duva samo slabo. Na ranim temperaturama od tri do jedanaest stepeni, dnevni maksimumi obično slede između dvanaest i 22 stepena, u zavisnosti od otpornosti na maglu ili duže neometano sunčanje.

Jesenja subota sa pljuskovima s kišom

U subotu ponegde gusti oblaci na južnoj strani Alpa i ponegde kiša. U dunavskom regionu, Valdviertelu i istočnim ravnicama često je maglovito, ponegde polja magla mogu trajati i posle podne. Izvan maglice ili nakon rastvaranja magle pretežno je sunčano, uprkos oblacima magle koji se kreću po visini po nebu.

Vetar dolazi od istoka ka jugozapadu i često duva slab do umeren, naročito na Fohnschneisen na zapadu, međutim, privremeno jak oporavak. Ujutro termometar pokazuje četiri do dvanaest stepeni, a dan najviših oko dvanaest stepeni u tvrdoj magli i do 22 stepena na suncu ili Fohnunterstutzung.

Sušilo za kosu osigurava tople temperature u nedelju

U nedelju severno od glavnog alpskog grebena živo puše jak jugo. Tako je vreme obično sunčano i toplo. Samo u početku, u dolini Dunava, iznad istočnih nizina i uglavnom u većim kotlinama i dolinama, niti magla ili velika magla nisu jake. Na južnoj stagnaciji oblačno i povremeno kiša, uglavnom u Istočnom Tirolu i Gornjoj Koruškoj.

S puhala koji puše slab do umeren vetar od jugoistoka do jugozapada. Rane temperature su od pet do 13, dnevne maksimalne temperature u zavisnosti od trajanja sunčeve svetlosti na 15 do 25 stepeni.

Prijateljsko vreme početkom nedelje

Južno od glavnog alpskog grebena od Tirola preko Istočnog Tirola i Koruške u ponedeljak se nakupljaju mnogi gusti oblaci sa jugozapadnom strujom. Ponekad ovde može i kiša. Popodne se oblaci malo gušće severno od glavnog alpskog grebena u Vorarlbergu i Tirolu, a uveče barem malo kiše. Dalje na istoku i jugoistoku ostaje sunčano i toplo. Lokalna magla ili polja visoke magle bi se trebalo rastopiti već ujutro.

Vetar dolazi iz južnog smera i duva sa severne strane Alpa, kao i umereno do živahnog na obodu Alpa, a takođe je jak i nad tirolskim planinskim vrhovima. Ujutro ima šest do 15 stepeni, tokom dana 15 do 25 stepeni, zavisno od magle i jugoistočnog vetra.

U utorak je pretežno sunčano

Visok vazdušni pritisak ostaje u utorak važan. Tako većinu vremena sunce sija. Međutim, u poslednje vreme se početno može pojaviti magla ili velika magla, posebno u kotlinama i dolinama. Većina ih se, međutim, rastvara uglavnom do podneva.

Generalno, duva samo slab vetar sa ranim temperaturama od osam do 15 stepeni, a popodne od 16 do 24 stepena.

(APA / Black)

izvor VIENNA.AT

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*