Austrija neće izručiti Dekstera Srbiji

(EPA-EFE/FELIX HUBER)

Dokazi zločina u Austriji protiv jednog od vodećih članova kriminalnog kavačkog klana, Daria Đorđevića zvanog Dekster, toliko su čvrsti da Austrija ovaj put neće pozitivno odgovoriti na zahtev za njegovo izručenje Srbiji, tvrdi bečki dnevnik „Kronen cajtung”.

Dekster je uhapšen u Austriji, gde je, kao i ostatak njegovog klana, primenjivao stravične metode mučenja, navodi Tanjug.

On je, kako su utvrdile austrijske vlasti, jednog narko dilera mučio danima u Beču, koristeći pri tom i čekić, i osumnjičen je za najmanje tri ubistva.

Dekster je uhapšen početkom juna u Austriji sa 10 kilograma heroina i osumnjičen je da je bio glavni čovek klana za Austriju, a nadzirao je i Nemačku.

Bečki „Kronen cajtung” ističe da je balkanska mafija i Dekster veoma okrutna i da su video snimci, koji su pokazani u Srbiji, šokirali javnost.

„Niko nije zaslužio da bude ubijen na svirep način”, prenosi „ Kronen cajtung” reči ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Na snimcima, kako se navodi, vide se obezglavljeni leševi, isečeni ljudi, kao i nasmejane ubice koje kleče pored žrtava.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*