Austrija nivo jeftinih avio-kompanija: Proširenje u Beču je zaustavljeno

Die Billigfluglinie Level stoppt die Expansionspläne in Wien. ©APA/GEORG HOCHMUTH
Niskobudžetna avio-kompanija Level za sada je stopirana na aerodromu Beč-Švehat. Prvobitno je planirano za sredinu avgusta uključivanje drugog Airbusa A320 u flotu odloženo je na neodređeno vreme.

Nivo se odlučio iz više razloga, sedmu letjelicu privremeno ne uključuje u svoju flotu, rekla je glasnogovornica APA u petak.
Dobit nivoa aviokompanije u Beču je propala

Prije toga je o tome izvještavao internetski medij "AviationNetOnline". Nivo je bio 2018. godine kao i druge niskobudžetne aviokompanije nakon što je insolventnost nekadašnje podružnice Air Berlin Niki došla u Beč. Iako se cenovni rat na bečkom aerodromu od tada spremao za jeftine avio karte, ali neka prekine profit avio-kompanija. Takmičar Vizz Air nedavno je govorio o "krvoproliću".

Nivo takođe zaustavlja letove iz Beča ka London-Gatvick 30. avgusta, prenosi "AviationNetOnline". Poslednjih meseci avio-kompanija, koja posluje u Beču pod imenom Anisec Luftfahrt GmbH, svoje širenje delimično je preselila u Amsterdam.
Rute treba da budu optimizovane

"Trenutni fokus je na produktivnosti zimskog reda letenja, optimizaciji nekih ruta i daljem razvoju i jačanju našeg prisustva na tržištima koja se zasnivaju na nivou nivoa", rekla je portparolka.

Nivo trenutno upravlja ukupno šest Airbus srednjih aviona, od kojih dva i po aviona rade iz Beča u septembru i oktobru. Pored dva aviona stacionirana u Beču, treći avion tipa Airbus biće podeljen bazama drugog nivoa u Amsterdamu.

(APA / Black)izvor VIENNA.AT
 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*