Austrija otvara skijašku sezonu uz ograničenja

Austrija, skijanjeIzvor: REUTERS/Lisi Niesner

Austrija će u nadolazećoj zimskoj sezoni otvoriti svoje skijaške staze, ali sa određenim ograničenjima za ljubitelje zimskih sportova.

Operateri žičara mogu primati samo osobe koje mogu predočiti dokaz da su vakcinisane, testirane na koronavirus ili da su se oporavile od kovida-19, objavila je vlada u Beču.

Iako za ski liftove neće biti potrebno paziti na fizički razmak i ograničenje kapaciteta, putnici će morati nositi masku za lice FFP2.

„Uverena sam da će sa ovim okvirnim uslovima u našoj zemlji biti moguća bezbrižna i sigurna zimska sezona“, rekla je ministarka turizma Elizabet Kestinger.

Međutim, ako se poveća broj pacijenata sa koronavirusom na odeljenjima intenzivne nege, pravila će se pooštriti, navela je vlada.

Trenutno se oko 200 pacijenata obolelih od kovida leči na odeljenjima intenzivne njege u Austriji. Kad se taj broj poveća na 300, nevakcinisanim osobama biće zabranjeno posećivanje objekata za skijanje, rekao je ministar zdravstva Volfgang Mekštajn.

Čim broj pacijenata na intenzivnoj nezi dostigne 400, nevakcinisani će morati da predoče negativan rezultat PCR testa za pristup žičarama, restoranima i hotelima jer se brzi testovi na antigene više neće prihvatati.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*