Austrija: Ove godine bez ijednog umrlog od gripa

BEČ –

U Austriji od gripa ove godine nije umrla ni jedna osoba, a ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober saopštio je da se pojavio prvi slučaj gripa, vezan za ulazak u Austriju iz inostranstva.

„Čitava Evrope beleži čudo da nije bilo gripa, izuzev Portugala, Velike Britanije, Danske, Litvanije i Azerbejdžana“, naveo je Anšober. On je ukazao da je ove godine u Austriji bilo infekcija sličnih gripu, ali da nije zabeležena, izuzev aktuelnog uvezenog slučaja, aktivnost gripa, pa tako nije bilo ni umrlih od gripa.

grip influenca vakcina vakcinisanje lekovi ampule ampula tanjug ap matt rourke jpg

morguefile.com

U prošlosti je uvek više hiljade osoba umiralo tokom sezone gripa. Tako je u sezoni 2016-2017. zabeležen rekordan broj žrtava gripa – 4.436.

Godinu dana kasnije registrovana je 2.851 umrli od gripe, u sezoni 2018-2019. bilo je 1.373 preminulih, a 2019-2020. bilo ih je 834.

„Mere za zaštitu od korona virusa od maske do distance, i higijena, nisu samo smanjile infekciju ovim virusom, već su po prvi put sprečile i talas gripa, i time velikih broj umrlih, koji bi bili dodatno opterećenje po zdravstveni sistem“, rekao je Anšober.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*