Aviokompanija Emirejts planira otpuštanje 9.000 zaposlenih zbog pandemije

(Foto Piksabej)

DUBAI – Aviokompanija Emirejts je smanjila broj zaposlenih za 10 odsto zbog pandemije koronavirusa ali bi smanjenje radnih mesta moglo da dostigne 15 odsto odnosno 9.000 zaposlenih, rekao je generalni direktor u izjavi objavljenoj danas.

Najveća aviokompanija na Bliskom istoku koja ima flotu od 270 velikih aviona prekinula je aktivnosti krajem marta zbog epidemije novog koronavirusa. Dve nedelje kasnije nastavila je letenje u smanjenom obimu i predviđa da saobraća između 58 gradova do sredine avgusta u odnosu na 157 pre zdravstvene krize.

Generalni direktor kompanije Tim Klark ranije je ocenio da će biti potrebno do četiri godine da se operacije vrate na „određen nivo normalnosti”.

Klark je u intervjuu za Bi-Bi-Si danas rekao da je do sada kompanija smanjila oko 10 odsto zapooslenih.

„Verovatno ćemo morati da otpustimo još ljudi, verovatno do 15 odsto”, dodao je Klark, javlja Beta.

Do sada kompanija nije navodila koliko će radnih mesta biti ukinuto, a poslednja otpuštanja obavljena su prošle nedelje.

Pre krize kompanija je zapošljavala oko 60.000 ljudi, od kojih 4.300 pilota i 22.000 članova kabinskog osoblja, prema godišnjem izveštaju.

Klark je rekao da njegova kompanija nije u tako lošem stanju kao druge zbog pandemije i da je kriza pogodila „Emirejts” u trenutku kada je bila na putu da zabeležiu jednu od najboljih godina od kada postoji.

Kompanija čije sedište je u Dubaiju saopštila je u martu izuzetan rast dobiti od 21 odsto.

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*