Bajagi nagrada za životno delo

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga osvojio je nagradu „Darko Kraljić“ za 2019. godinu, za muzičko stvaralaštvo/životno delo u domenu popularne muzike, čija će dodela biti u utorak, 27. oktobra, u sali Udruženja kompozitora Srbije (UKS), saopštili su sinoć iz udruženja.

 

Bajagi nagrada za životno delo

Foto: 021.rs
Odluku je jednoglasno deo stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsednik, i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.
Iza Momčila Bajagića je bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smeštaju u sam vrh rok scene u Srbiji i eks Jugoslaviji, i danas njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku, kako u Srbiji tako i u regionu„, naveo je žiri.
Ističu da je dobitnik nagrade rok muzičar, kompozitor, tekstopisac, gitarista, vokalni solista i frontmen svoje grupe, i pišu o nedavnim uspesima muzičara i koncertu kojim je obeležio 35 godina umetničkog rada.
Dirigent i kompozitor Vojkan Borisavljević u ime celog žirija je zaključio: „Stvaralaštvo autora spada u sam vrh popularne muzike na našim prostorima, njegove kompozicije oduvek izazivaju duboke emocije kod svih generacija slušalaca, a pesma ‘Moji su drugovi’ predstavlja nezvaničnu himnu svih raseljenih ljudi sa prostora bivše Jugoslavije„.
Muzikolog Ivana Trišić, predsednica Udruženja, kaže da stvaralaštvo Momčila Bajagića odlikuje neiscrpna muzička mašta, neposrednost i nenametljivost izraza u tumačenju samog autora, kao i emotivnost, koja se neodoljivo prenosi na slušaoce, a stihovi koje sam piše za svoje pesme, imaju umetničku vrednost i nezavisno od muzičkog sadržaja.
Na svečanosti u utorak u Mišarskoj ulici 12-14 povodom nagrade govoriće kompozitor Rade Radivojević, potpredsednik UKS-a, Petar Peca Popović, rok novinar i publicista, i Srđan Marjanović, predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS.
U muzičkog delu programa učestvovaće sam laureat i klavijaturista Aleksandar Saša Lokner, iz zajedničkog benda „Bajaga i instruktori“, a emitovaće se i video projekcija sa njihovih nedavnih koncerata.
Reditelj ove svečanosti je Marko Bajagić.
Autor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*