Bajden: Uhvatićemo odgovorne za bombaški napad i naterati ih da plate

Džo Bajden (EPA-EFE/Samuel Corum/POOL)

VAŠINGTON– Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da će SAD uhvatiti odgovorne za dvostruke bombaške napade u Kabulu, i da će oni, kako je istakao, platiti za svoja dela.

Bajden je u obraćanju naciji rekao i da je od Pentagona zatražio da se napravi plan za odgovor na napade islamskih militanata, preneo je Rojters.

„Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti. Uhvatićemo vas i naterati da platite”, poručio je Bajden, kako prenosi Rojters, glasom ispunjenim emocijama.

Bajden je rekao da su američki vojnici koji su danas stradali u eksplozijama kod aerodroma u Kabulu bili heroji i da su bili angažovani u opasnoj misiji spasavanja drugih života.

Bajden je rekao i da ne smatra da je bilo pogrešno što su se SAD oslonile na pomoć talibana u evakuaciji američkog osoblja iz Avganistana.

Istakao je i da je u interesu talibana da američke snage napuste Avganistan na vreme i kako je planirano, prenosi Tanjug.

Bajden je rekao da će SAD pokušati da nastave da evakuišu Avganistance koji su pomagali SAD i da ostaje pri svojoj odluci da povuče trupe iz Avganistana.

Bajden je, međutim, rekao i da će u Avganistan poslati i dodatne vojne snage ukoliko to bude potrebno.

On je naveo i da je američka vojska povremeno davala talibanima informacije o grupama ljudi koje pokušava da evakuiše.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*