Banja Luka dobila adresni registar

Po prvi put, Banja Luka je izradila elektronski adresni registar u koji je uneseno 647 ulica sa pregledom svih adresa koji će predstavljati bazu za niz drugih aktivnosti koje se provode u gradu.

Ovaj registar, koji je deo velikog projekta u oblasti zemljišne administracije u BiH podržanog od strane Kraljevine Švedske, biće predstavljen u sredu, 5. decembra.

Gradski registar biće deo centralnog adresnog regiostra kao zbir svih adresnih registara lokalnih zajednica, te kada bude potpuno uspostavljen, biće dostupan javnosti na geoportalu Republike Srpske.

Posao na ažuriranju registra biće stalan, pogotovo što će uskoro biti dodeljivani nazivi za nove ulice u gradu. Iako je uži dio grada kompletno pokriven sa nazivima ulica, u pojedinim prigradskim naseljima, koja su u poratnim godinama zabeležila veliki rast broja stanovnika, još ima mnogo „bezimenih“ ulica.

„Što se tiče davanja imena ulica, u odeljenje svakodnevno pristižu novi predlozi koji će biti razmatrani. Jedan od primera je u Priječanima gde je stigao predlog da se jedna ulica nazove po Momi Kaporu“- rekao je načelnik Odeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On podseća da inicijativu za davanje imena naselja, ulice ili trga mogu pokrenuti zainteresovani građani, organi, organizacije i institucije. Inicijativa se pokreće pismenim putem, uz obrazloženje predloga.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*