Banja Luka: Kradu novčanike od žena dok kupuju odeću

Veći broj građana proteklih sedam dana našao se na meti dvoje džeparoša koji pljačkaju ljude u prodavnicama i tržnim centrima na području Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

Opljačkani građani sa kojima smo razgovarali imaju skoro identične priče, reč je o muškarcu i ženi koji rade u paru. Najčešće žrtve traže u radnjama gde su veće gužve, jer ih je tu teže primetiti, neke krađe su snimljene i bezbednosnim kamerama.

Jedna žena, čije je ime poznato redakciji, ispričala je da se tokom vikenda našla na meti džeparoša.

-Bila sam u jednom većem butiku u centru grada i tek kada sam izašla shvatila sam da sam opljačkana. Ovu krađu snimile su u i nadzorne kamere u tom butiku – kaže ova žena.

Prema njenim rečima, novčanik su joj ukrali muškarac i žena, koji verovatno rade u paru.

-Muškarac mi je prišao i zaklonio da drugi ne vide, dok mi je ona iz torbice ukrala novčanik sa novcem i dokumentima – naša sagovornica pojašnjava način rada ovih džeparoša.

Dodaje da je novac prežalila, ali bi joj značilo kada bi lopovi novčanik odbacili negde na vidno mesto, jer su u njemu brojni dokumenti, bankovne kartice i druge stvari koje su joj potrebne.

Još jedna žena na društvenim se takođe požalila da je imala isti problem, a ove dve pljačke su se desile u razmaku od pola sata. Krađa je počinjena skoro na identičan način.

I u ovom slučaju najverovatnije se radi o dvoje razbojnika koji su žrtvu, takođe pronašli u jednom većem butiku u centru grada.

-Po načinu krađe, ali i ako se uzme u obzir da su obe počinjene u razmaku od samo pola sata očigledno je da se radi o istim džeparošima – kaže naš sagovornik.

Ova žena takođe moli lopove da ostave novčanik na vidnom mestu zbog dokumenata koji se nalaze u njemu. Nijedna od njih nije navela da li je ovu krađu prijavila policiji.

Posle njene objave na društvenim mrežama, usledili su komentari još nekih osoba koji tvrde da su takođe opljačkane, a ističu i da im je poznat taj dvojac koji krade novčanike po Banjaluci.

Banjalučka policija je ranije u akciji „Valet“ uhapsila Marka Rajkovića koji je važio za jednog od najvećih džeparoša u regionu. Njega je policija tada sumnjičila za krađu najmanje 20 novčanika i torbica, te da je time pričinio štetu od oko 10.000 maraka.

Izvor blizak istrazi tada je pojasnio da je njegova specijalnost bila krađa novčanika i torbica, a sa ovih 20 slučajeva u policiji su tvrdili da su rešili samo jedan deo krađa koje je on počinio.

Tokom prošle godine, banjalučka policija uhapsila je još jednu osobu takođe zbog sumnje da je krala novčanike u ovom gradu.

izvor: srpskainfo.com

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*