Banja Luka: Poboljšana usluga taksi prevoza za lica sa invaliditetom

Usluga taksi prevoza za lica sa invaliditetom, funkcioniše skoro dva meseca po novom i kvalitetnijem načinu za korisnike.

Ova usluga nazvana „In taksi“ od početka maja, umesto dvokratno, dostupna je celi dan, što je naišlo na pozitivne reakcije onih koji koriste ovaj prevoz.

Banja Luka je 2016. godine uvela prevoz lica sa invaliditetom na principu taksi prevoza pod nazivom „In taksi“ i prvi je grad u BiH sa ovom uslugom.

„Uvažavajući u potpunosti probleme s kojima se susreću lica sa invaliditetom, a u cilju omogućavanja njihovog svakodnevnog uključivanja u zajednicu i učestvovanje u svim aspektima života, do danas je održana ova usluga a odnedavno i unapređena – reklii su u Odeljenju za saobraćaj i puteve.

Kako su pojasnili, novi ugovor za taksi prevoz lica sa invaliditetom, koji je stupio na snagu u maju ove godine, u obzir je uzeo sve sugestije korisnika, tako da se umesto dvokratnog radnog vremena, usluga sada obavlja u vremenu od 07 do 22 časa.

„Takođe, usluga se vrši vozilom koje je veće, tako da je obezbeđena veća udobnost lica koja se prevoze – naglasili su u odeljenju i naveli da vozilo ima automatsku rampu za ulaz/izlaz invalida, te da može prevoziti lice u kolicima bez njihovog sklapanja i ima kaiše za učvršćivanja kolica prilikom vožnje.

Grad sufinansira deo cene, i to start vožnje u iznosu od 2,57 KM i po kilometru 1,57 KM, a lice sa invaliditetom plaća 0,4 KM start  i 40 pfeninga po kilometru.

Podsećamo da navedenu uslugu koriste sva lica sa invaliditetom koja se nalaze na spisku Gradskog odbora udruženja invalida Banja Luka, a koji je više puta proširivan i dopunjavan što je potvrda da je usluga kvalitetna i pouzdana.

Broj mobilnog telefona za naručivanje prevoza je 066/007-555.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*