Banja Luka: Štab izrazio zabrinutost zbog novonastale situacije

Gradski štab za vanredne situacije je, tokom današnje sjednice, izrazio zabrinutost zbog novonastale situacije i nemogućnosti daljnjeg finansiranja održavanja javne higijene u gradu, koja dovodi do povećanja mogućnosti širenja zaraze.

 

Trenutna epidemiološka situacija u Banjoj Luci je i dalje nepovoljna, a prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske danas je zabilježno 479 pozitivnih na virus korona, od kojih je 133 sa područja Banje Luke. Do sada je u Banjoj Luci vakcinisano 1.232 građanina.

 

Štab je konstatovao da se neusvajanje budžeta nepovoljno odrazilo i dovelo do niza novih problema u praćenju i suzbijanju epidemije, zbog čega je nemoguć rad na izdavanju rješenja o izolaciji, jer nema mogućnosti za nabavku osnovnih sredstava za rad administrativnih službi, koje obavljaju ove poslove.

 

Upitan je i dalji proces vakcinacije, jer je zakup prostora na „Banjalučkom velesajmu“ plaćen do 24.04.2021. godine. Istaknuto je da nema mogućnosti za plaćanje održavanja javne higijene ni za proljećnu deratizaciju.

 

Gradski štab za vanredne situacije donio je zaključak da sve mjere i preporuke donesene ranije – ostaju na snazi i biće prilagođene mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije donesenim na današnjoj sjednici.

 

Jedan od zaključaka današnje sjednice Štaba je da se hitno uputi dopis Vladi Republike Srpske, Republičkom štabu za vanredne situacije, nadležnim ministarstvima i drugim relevantnim institucijama, kako bi bili upoznati sa situacijom u kojoj se trenutno nalazi Grad Banja Luka.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*