Banka upozorava klijente na prevarante: Pokušaju da ukradu novac s računa

Rajfajzen banka upozorila je svoje klijente na prevarante koji vrebaju ljude na internetu i lažno se predstavljaju u ime pomenute banke, u nameri da im izvuku novac s računa.
Pomenuti prevaranti šalju mejlove građanima, a potom zahtevaju njihove podatke uz pretnju da će im u suprotnom biti blokiran račun.
Obaveštavamo Vas da je u toku zlonamerna aktivnost slanja imejl poruka kojima se građani pozivaju, prividno u ime Raiffeisen banke, da potvrde svoje podatke, uz konstataciju da će im u suprotnom ‘račun biti blokiran’. Prevarna poruka sadrži link na kojem je navodno potrebno uneti svoje podatke. Molimo Vas da obratite pažnju ukoliko dobijete poruku sa ovakvim sadržajem, jer ona nije potekla od Raiffeisen banke„, saopštila je pomenuta banka u poruci upozorenja, koju je poslala svojim klijentima, a koju prenosi Nova.rs.
Ističu i da se poruke od prevaranta mogu prepoznati po sledećim elementima:
– naslov poruke je „Verifikacija nije završena“,
– pošiljalac je naveden kao „Rbb“, dok se kao njegova imejl adresa pojavljuju adrese u Bugarskoj (sa domena .bg), pojedine adrese u Srbiji (sa domena rbb.rs), kao i adresa info[@]rolraiffesenmoja.com
– od primaoca se traži da klikne na link naslovljen sa „log in sada“ ili na link „Možete deblokirati svoj nalog klikom ovde!“ link vodi na stranicu koja nije na domenu @raiffeisenbank.rs
U pitanju je pokušaj prevare i zloupotrebe podataka koje klijent dostavi, te Vas stoga molimo da ne postupate na način koji Vam se sugeriše u prevarnoj poruci„, navodi se u saopštenju banke.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*