Batrovci: Tek se očekuje pojačan tranzit

NOVI SAD –

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj u subotu popodne nije bilo dužeg zadržavanja ni na izlasku ni na ulasku u Srbiju, a prema rečima zamenika komandira stanice Granične policije Batrovci Mladena Lukića, kasnije i u toku večeri očekuje se pojačan priliv vozila.

foto Milena Andjela

Lukić je za Tanjug kazao da se pojačan promet vozila očekuje i u toku sutrašnjeg dana, a da prema njihovoj pretpostavci zadržavanja ne bi trebalo da budu duža od jednog sata.

Kako je naveo, u toku prepodneva, evidentiran je pojačan protok saobraćaja na tom graničnom prelazu.

Ulazna granična kontrola vrši se u devet saobraćajnih traka i zadržavanja je bilo do 45 minuta, ispričao je Lukić, dodajući da se izlazna granična kontrola vršila u četiri trake, a da je zadržavanje bilo do 30 minuta.

„U ovom trenutku nema zadržavanja ni za putnički ni za autobuski saobraćaj. S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora i očekujemo pojačan tranzit saobraćaja savetujem građanima da bez preke potrebe vikendima ne kreću na put“, rekao je Lukić.

Putnici na Batrovcima rekli su da se prilikom izlaska iz Hrvatske čeka i do dva sata, a da kolona dostiže i do 2,5 kilometara.

Kako je za Tanjug ispričala Milinka Vučković na izlasku iz Hrvatske čekala je skoro dva sata, a bili su zaustavljeni su u jednoj traci od pumpe.

„Posle jedno 500 metara pustili su nas u dve trake, a ovde na srpskoj strani prošla sam odmah“, kazala je Vučković koja iz Francuske dolazi u Jagodinu na godišnji odmor.

Srđan Šukić koji sa porodicom putuje iz Like, kazao je za Tanjug da su na izlazu iz Hrvatske čekali sat i 20 minuta, a da su na srpskoj strani prošli za 10 minuta.

„Mislim da je problem na hrvatskoj strani to što nisu otvorili sve izlaze, pet je otvoreno, a četiri zatvorena“, kazao je Šukić.

Gužve na granicama, čeka se od 45 minuta do dva sata

Saobraćaj je pojačanog intenziteta na autoputevima koji vode iz pravca Mađarske i Hrvatske ka Severnoj Makedoniji i Bugarskoj, a veći broj vozila beleži se i na magistralama koji vode ka Crnoj Gori, navodi se u izveštaju AMSS, koji vozače savetuje veći oprez zbog najavljenih padavina.

Meteorolozi su, naime, za večeras najavili u nekim delovima Srbije nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, navode u Putevima Srbije.

Na graničnim prelazima, međutim, čeka se i to na putničkim terminalima od 45 minuta na Horgošu i Šidu do 120 minuta na prelazu Gostun na ulazu u zemlju i 40 na izlazu.

IZVOR RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*