Beloruski premijer: Tražićemo na sudu naknadu zbog sankcija

(Foto EPA-EFE/YURI ORESHKIN/POOL)

MINSK – Beloruski premijer Roman Golovčenko poručio je danas da će Belorusija tražiti naknadu na sudu za gubitke prouzrokovane sankcijama izrečenim Minsku nakon incidenta sa letom Rajanera.

„Čvrsto osećamo da smo u pravu i spremni smo da branimo svoje interese na sudu. Mislim da ćemo uspeti da dobijemo nadoknadu za štetu koja nam je naneta”, rekao je beloruski premijer u intervjuu za TV Belorusija-1, prenosi TAS S.

Evropska unija je zabranila od danas beloruskim avionima preletanje preko njenog vazdušnog prostora, kao i pristup aerodromima nakon prinudnog sletanja aviona kompanije Rajaner.

U odluci Saveta Evropske unije, koja je prva zvanična mera EU nakon incidenta sa letom Rajanera u Minsku, precizirano je da se zabrana ne odnosi na humanitarne letove, kao i prinudna sletanja i hitne letove, javlja Tanjug.

Avion kompanije Rajaner, koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno je sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog saopštenja da je podmetnuta bomba, za koje se ispostavilo da je lažno, a tom prilikom je uhapšen novinar i opozicionar Roman Protaševič, što je naišlo na osudu i kritike zapadnih zemalja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*