Berbanski dani na Paliću: Vikend u znaku voća, vina i zabave

SUBOTICA: Tradicionalna manifestacija posvećena berbi grožđa, kao i svim plodovima koji dospevaju početkom jeseni, “Berbanski dani”, 30. jubilarni put biće održani na Paliću 14. i 15. septembra.

                 Foto: park-palic.rs

Po tradiciji, sve poesetioce očekuje zabavni i gastronomski program, a biće organizovan i bazar rukotvorina, kao i mala pijaca prerađevina, meda, voća i naravno vina i rakije.

Organizatori navode da će i ove godine posebnu pažnju posvetiti deci. Najmlađi posetioci imaće priliku da uživaju u nastupima plesnih škola, radionicama, igraonicama, predstavama Dečjeg pozorišta. Deca će imati priliku da se zabave uz akrobacije subotičkih plesnih studija, da učestvuju u “Face paintingu”, tematskim radionicama za decu, predstavi “Klovna balondžije” kao i dečijoj pozorišnoj predstavi.

Na travnatim površinama obale Palića, biće organizovane “Berbanske igre bez granica za decu”. Posebnu atrakciju će predstavljati “gaženje grožđa” na starinski način i izložba starog oruđa za preradu voća i pripremanje vina.

Da posetioci ne ostanu gladni, pobrinuće se Rotari klub Subotica, koji će ponuditi specijalitete od roštilja a prihod usmeriti u humanitarne svrhe – rekao je ispred doo “Park Palić” Robert Santo.

Na zapadnom krilu Velike terase će eminentni vinari subotičkih, palićkih i karlovačkih vinograda izožiti svoje proizvode i ponuditi gostima na degustaciju i eventualnu kupovinu. Pored njih, tu će se nalaziti i proizvođači kozjih i kravljih sireva, kao i čokoladna fontana i ručno izrađeni konditorski proizvodi. Za dobru zabavu i atmosferu će se pobrinuti tamburaški orkestri “San” i “Uspomena”, koji će nastupiti u oba dana “Berbanskih svečanosti”.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*