Besplatni udžbenici za 95 učenika iz višečlanih i romskih porodica

Grad Banja Luka obezbediće i ove godine udžbenike za decu iz višečlanih i romskih porodica.

„Sve procedure za ovu aktivnost privode se kraju i do početka školske godine deca iz Udruženja porodica sa četvoro i više dece i Udruženja Roma „Veseli brijeg“ dobiće potrebne udžbenike“ – rekli su iz nadležnog Odeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Prema njihovim podacima, besplatne udžbenike dobiće 74 osnovca iz 50 višečlanih porodica.

„Kada je reč o romskim porodicama, 21 učenik, će uz udžbenike, dobiti i školski pribor i ruksake. Takođe, Grad će kroz jednokratnu novčanu pomoć podržati obrazovanje šest srednjoškolaca i jednog studenta iz ove populacije“ – naveli su iz resornog odeljenja.

Naglasili su da od 2010. godine, pred početak škole, Grad pruža podršku udruženjima „4+“ i „Veseli brijeg“ i za njihove članove obezbedi besplatne komplete knjiga.

„Ova pomoć je samo jedna od mera socijalne politike koju provodi Grad Banja Luka. Sa udruženjima, posebno „4+“, organizujemo brojne zajedničke aktivnosti. Grad im je obezbedio nove poslovne prostorije. Takođe plaća boravak dece iz višečlanih porodica u vrtićima, dobijaju stipendiju tokom školovanja bez obzira na materijalni status porodice. Uz to, finansiramo i dio tekućih troškova i određenih programskih aktivnosti Udruženja „4+““ – kazali su iz odeljenja.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*