Bez pritvora za Novosađanke uhapšene zbog lažne dojave o bombi u sudu

Novosađanke koje se sumnjiče za lažno dojavljivale o bombi u novosadskom sudu saslušane su, ali im nije određen pritvor.
Bez pritvora za Novosađanke uhapšene zbog lažne dojave o bombi u sudu

Foto: 021.rs
Naime, nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu njima pritvor nije određen jer ne postoje razlozi za određivanje te mere, navodi Dnevnik.
U subotu su zbog lažnih dojava o bombi u sudu uhapšene tri osobe, među kojima 25-ogodišnjakinja koja se sumnjiči za izazivanje panike, 28-ogodišnjakinja koja se tereti za podstrekivanje na ovo krivično delo i 38-ogodišnjakinja.
Sumnja se da je osumnjičena 25-ogodišnjakinja prošlog utorka pozvala centralu novosadskog suda i lažno dojavila da je u tom objektu bomba.
Pre ovog hapšenja, krajem maja uhapšen je 47-ogodišnji Subotičanin koji je identifikovan operativnim radom policije.
Od početka godine zgrada suda evakuisana je čak 11 puta zbog anonimnih dojava o bombi, a samo u ovom mesecu bilo je četiri anonimne dojave. Sve pomenute dojave ispostavile su se kao lažne.
Kad god dođe do dojave o bombi u zgradi u kojoj se nalazi Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i nadležna tužilaštva, sva suđenja se prekidaju, a zaposleni i stranke napuštaju zgradu dok se ne obavi kontradiverzioni pregled.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*