Bijeljina 20. aprila domaćin biciklistima na Međunarodnoj trci Beograd-Banjaluka

Bijeljina je i ove godine jedan od gradova-domaćina Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, koja će od 18. do 21. aprila biti održana po trinaesti put. Predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske najavljuju da će trka biti organizovana na visokom nivou i da će biti bodovana za kvalifikacije na Olimpijske igre u Tokiju.
– U našem Gradu će biti start treće etape, koja će biti vožena od Bijeljine do Teslića. Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine domaćini biciklistima, a u okviru ovog sportskog događaja u Bijeljini će biti pripremljen dvodnevni program, sa brojnim sadržajima za naše građane i vjerujem da će građani Bijeljine propratiti ova dešavanja – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon sastanka sa predstavnicima Biciklističkog saveza.
U večernjem terminu 19. aprila biće izveden kulturno-zabavni program na Gradskom trgu, a 20. aprila dječija trka i drugi zabavni sadržaji, prvenstveno za djecu, prije starta glavne trke.
Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske i trke Beograd- Banjaluka Vladimir Kuvalja naveo je da će u trci učestvovati 180 takmičara iz 30 država.
– Trka Beograd-Banjaluka prvi put je organizovana 2007. godine i Bijeljina je svaki put bila na ruti biciklista. Ove godine smo se trudili da većim dijelom zahvatimo istočni dio Reublike Srpske, tako da će ovogodišnja trka trajati četiri dana i biće organizovana u četiri etape. Početak je planiran za 18. april i prva etapa se vozi pravcem Beograd-Šabac-Pavlovića most-Zvornik- Bijeljina-Vlasenica. Druga etapa je pravac Vlasenica-Brčko-Ugljevik-Lopare , a nakon nje slijedi treća etapa Bijeljina-Teslić, da bi poslednja etapa bila vožena na pravcu Prnjavor-Derventa-Srbac-Laktaši-Banjaluka – pojasnio je Kuvalja.
On je dodao da mu je čast što je Bijeljina i ove godine domaćin trke i što je partner Bciklističkog saveza RS već godinama u organizaciji ovogsportskog događaja.
– Bijeljina kao regionalni centar zaslužuje da ima ovakvo značajno sportsko takmičenje i nadamo se da će naša saradnja da se nastavi i u budućnosti – istakao je Kuvalja.
Za podršku biciklističkoj trci iz gradskog budžeta je izdvojeno 10.000 konvertibilnih maraka.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*