Bijeljina: Deca predstavila kreativne mogućnosti reciklaže

Deca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad danas su na Trgu kralja Petra I Karađorđevića dijeljenjem cvijeća u recikliranim saksijama ukazala na značaj reciklaže plastike, u sklopu akcije „April, mjesec čistoće“.
Građani su imali mogućnost da u zamjenu za saksiju sa cvijećem doniraju plastičnu flašu, koju će djeca iz Dnevnog centra ponovno reciklirati.
– Ovu aktivnost realizujemo u saradnji sa Centrom za socijalnim rad, odnosno Dnevnim centrom za djecu u riziku, da bismo ukazali na značaj reciklaže za zaštitu životne sredine, koja je višestruka. Recikliranjem možemo smanjiti potrošnju energije, ali i smanjiti količinuotpada, a samim tim i broj deponija na području Grada – naveo je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić, dodajući da Centar za socijalni rad svake godie učestvuje u akciji „April, mjesec čistoće“.
On je podsjetio da preduzeće „Komunalac“ već godinu dana vrši reciklažu papira i najlona na području Grada.
– Na ovaj način štedimo resurse i očekujemo da će reciklaža što više da zaživi na ovim prostorima – istakao je Draganić.
Radnica Dnevnog centra za djecu u riziku Nevena Jovanović navela je da su se djeca iz ove ustanove danima pripremala za ovu akciju.
– Pravljenjem plastičnih saksija pokazali smo na kreativan način za šta sve može da se iskoristi plastika. Takođe, djeca su od plastičnih flaša napravila metlu – pojasnila je Jovanovićeva.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*