BIJELJINA I OVE GODINE DOMAĆIN MEĐUNARODNE BICIKLISTIČKE TRKE

Grad Bijeljina biće 23. aprila domaćin Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“, koja se održava petnaestu godinu zaredom.

„Veoma mi je drago da je gradonačelnik Bijeljine prepoznao ovu trku kao međunarodni događaj i pružio nam podršku u organizaciji“, istakao je organizator i direktor trke Vladimir Kuvelja.

Ovogodišnja trka startuje iz Beograda kao i proteklih nekoliko godina, prva etapa se vozi od Beograda do Šapca. Druga etapa kreće iz Obrenovca preko Pavlovića mosta i cilj je u Bijeljini.

“ U Bijeljini trku završavamo sa popularnim krugovima kao i prošle godine, što se pokazalo kao odličan potez, jer je publika imala priliku da isprati bicikliste ne samo pri ulasku u grad, nego i tokom njihove trke kroz centar. Bijeljina je jedini grad ove godine u kojem će biti i start i cilj etape“, rekao je organizator i naglasio da je značaj ove sportske manifestacije veliki, između ostalog, i zbog toga što će biciklisti preći granicu bez zaustavljanja.

Olimpijac u biciklizmu Ivan Stević ponosan je što su Srbija i Republika Srpska, uprkos teškim epidemiološkim uslovima, uspjele da organizuju trku i ove godine, jer ih je većina evropskih država otkazala.

„Zato je ove godine još veće interesovanje za učešće u trci. Više od 30 država je zainteresovano za nju, a maksimalan broj učesnika je prijavljen. Sportske ekipe iz svijeta vjeruju nam kao ozbiljnom organizatoru i očekujemo veliki sportski spektakl u Bijeljini“, poručio je Stević.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izrazio je veliko zadovoljstvo što Bijeljina i ove godine nastavlja tradiciju i promociju biciklizma kao profesionalnog sporta i zdravog načina života. „Želimo da upravo na ovakvim sportskim spektaklima mapiramo Bijeljinu kao grad sporta i budućnosti. Ova trka ovjekovječiće ne samo Grad Bijeljinu, nego i cijelu Republiku Srpsku. Takođe, ovo je i primjer kako se specijalne i paralelne veze sa našom Srbijom unapređuju“, ocijenio je Petrović. On je dodao da će ovaj sportski događaj biti prilika da se upotpuni turistička ponuda i unaprijedi privredni potencijal, naročito u ugostiteljskom sektoru, koji trpi veliku štetu zbog posljedica virusa korona.

Treća etapa kreće iz Bijeljine 24. aprila i vozi se do Vlasenice, gdje je cilj. Posljednjačetvrta etapa startuje iz  Prijedora do Banjaluke , u kojoj je završni cilj ovogodišnje trke.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*