Bilateralni odnosi Srbije i Egipta u usponu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u Srbiji Amrom Alguvejlijem da naše narode vezuju tradicionalno prijateljski odnosi koji predstavljaju dobru osnovu za unapređenje saradnje na svim nivoima, a pre svega za brže povezivanje ekonomija dveju zemalja.

Brnabić je istakla da Srbija veoma ceni podršku Egipta na međunarodnom nivou, dodajući da dve zemlje dele istu odgovornost za očuvanje stabilnosti svojih regiona.

Alguvejli je ocenio da su bilateralni odnosi Srbije i Egipta u usponu uz intenzivniji dijalog na visokom nivou, ali da ekonomska saradnja nedovoljno prati razvoj političkih odnosa dveju zemalja.

Sagovornici su postigli saglasnost o tome da se konkretniji napredak u ovoj oblasti može očekivati nakon zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koje bi trebalo da se održi u što skorijem roku.

Ambasador Egipta naveo je da je njegova zemlja zainteresovana za jačanje saradnje u oblasti kulture, podsećajući na to da su u Beogradu prošlog meseca održani „Dani Egipta u Srbiji“ povodom 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje, a kao rezultat dobre saradnje sa relevantnim institucijama u Srbiji.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*