Bisljimi: Neće biti Zajednice srpskih opština, Srpska lista manipuliše

PRIŠTINA –

Zamenik premijera i šef pregovaračkog tima privremenih institucija u Prištini, Besnik Bisljimi, izjavio je danas da ZSO neće biti formirana, kao i da, ako su građani zato glasali za Srpsku listu, moraju da znaju da su izmanipulisani. Bisljimi je dodao da je na političkim entitetima da vode računa o realizaciji predizbornih obećanja, tvrdeći da Srpska lista nije ispunila svoja obećanja iz 2017. godine, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, ne može biti monoetničkog udruženja i da ako se to smatra najboljim načinom udruživanja, isto bi trebalo da primeni i na Albance u Srbiji.

grafiti,, mrznja,, hram,, pristina

Izvor: RTV

On tvrdi da izlaznost Srba na severu Kosovu i Metohiji nije realna, kao i da ne garantuje da neke osobe nisu glasale u više opština.

„Nismo utvrdili kako se to dogodilo, problem je što Izborna komisija nije obezbedila kredibilitet izbornog sistema u svim opštinama“, smatra Bisljimi.

Kada se radi o narednoj rundi dijaloga, on je kazao da bi u drugoj polovini novembra trebalo da se sastanu šefovi pregovaračkih timova, odnosno da bi on tada trebalo da se sastane sa Petrom Petkovićem.

„Trenutno nije u planu sastanak na visokom nivou između premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Bisljimi.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*